اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، یکی از شرایط تحصیل در این کشور داشتن ویزای تحصیلی است. در ادامه این مقاله قصد داریم به ویزای تحصیلی ترکیه و شرایط اخذ این ویزا بپردازیم.
یکی از انواع ویزاهای غیر مهاجرتی، ویزای تحصیلی است که دانشجو برای مدت معینی در در کشوری که ویزای آن را دریافت کرده است اقامت دارد و در یکی از دانشگاه های آن به تحصیل می پردازد. ویزای تحصیلی برای دانشجویانی که قصد تحصیل در کشورهای خارج از کشور خود را دارند الزامی است.
پذیرش تحصیلی: یکی از شروط اصلی دریافت ویزای تحصیلی، پذیرش قطعی از یکی از دانشگاه های آن کشور است.
اثبات تمکن مالی: تحصیل در یک کشور خارجی هزینه های خاص خود را در بر دارد، و این هزینه ها با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است. باید مدرکی مبتنی بر موجودی حساب که تایید کند دانشجو می تواند در طول دوره تحصیل از پس هزینه ها برآید ارائه شود.
مدرک زبان معتبر: در اکثر دانشگاه های دنیا به زبان انگلیسی یا زبان همان کشور تدریس می کنند پس تسلط به زبان انگلیسی یا زبان آن کشور الزامی است که این امر بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد که چه مدرکی از دانشجو بخواهند.
اگر شما تحصیل در ترکیه را انتخاب کرده اید، باید ویزای تحصیلی برای این کشور را دریافت کنید. ترکیه مقصد بسیاری از گردشگران ایرانی است. ایرانیان میتوانند برای سفر تفریحی به این کشور به مدت 90 روز در این کشور بدون داشتن ویزا توریستی ترکیه اقامت کنند اما در این مدت اجازه کار و تحصیل ندارند.
برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه باید ابتدا باید دانشگاه و رشته تحصیلی خود را مشخص کنید و پذیرش رسمی دانشگاه را دریافت کنید و پس از آن برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کنید.
برای تحصیل در ترکیه یا گذراندن دوره های کارآموزی و حرفه ای یا برای شرکت در دوره های زبان که در این کشور برگزار می شود ویزاهای متفاوتی صادر می شود. ویزاهای مربوط به هر دوره به شرح زیر است:
مرحله اول: برای شروع درخواست ویزای تحصیلی ترکیه دانشجو باید از دانشگاه مقصد یک پذیرش نامه قطعی داشته باشد و پس از دریافت آن به نزدیک ترین کنسولگری ترکیه مراجعه نماید.
مرحله دوم: آماده سازی مدارک لازم برای درخواست پذیرش ویزای تحصیلی ترکیه که این مدارک به طور خلاصه شامل موارد زیر می شود:
پس از تکمیل فرایند درخواست ویزای تحصیلی پس از دو ماه نتیجه درخواست مشخص می شود. در این مدت شما باید نسبت به دریافت بیمه درمانی اقدام کنید چرا که داشتن بیمه درمانی برای تحصیل در ترکیه الزامی است.
اخذ ویزا برای همراه یک دانشجو در ترکیه نیز ممکن است یدین صورت که خانواده و اقوام درجه یک دانشجو شامل پدر و مادر یا همسر و فرزندان زیر 18 سال می توانند به همراه دانشجو برای اخذ ویزای همراه اقدام نمایند.
مدت زمانی که همراه می تواند در ترکیه اقامت کنند بستگی به مدت زمان اقامت شخص اصلی دارد. البته از آنجایی که سفر تفریحی برای ایرانیان تا 90 روز به پاسپورت نیاز ندارد همراه دانشجو می توانند به عنوان توریست وارد خاک ترکیه وارد شوند و تا سه ماه در این کشور اقامت داشته باشند.
یک سری از دانشگاه های ترکیه امکان اقامت خانواده دانشجو را برای همراهی وی فراهم می کنند.
دانشجو پس از پذیرش درخواست ویزای تحصیلی ترکیه و ورود به این کشور بعد از یک ماه از ورود باید نسبت دریافت مجوز اقامت درخواست دهد و مدارک مورد نظر را باید به اداره روابط خارجی در دفاتر اصلی پلیس محلی ارسال کند.
دانشجویانی که در یک دوره تحصیلی در ترکیه پذیرفته شده اند مجوز اقامت یک ساله در ترکیه را دریافت می کنند و 60 روز قبل از اتمام اقامت یک ساله باید برای تمدید آن اقدام کنند.
برای اطلاعات بیشتر و تماس با مشاورین ما می توانید فرم مشاوره رایگان را تکمیل کنید.