در گذشته در رابطه با ویزای تحصیلی ترکیه صحبت نموده ایم، یکی از راه های اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج می باشد که اغلب از طریق ازدواج با شهروندان آن کشور اتفاق می افتد، به این صورت که اگر فردی بیش از 90 روز قصد ماندن در کشور ترکیه را داشته باشد لازم است حتما اقامت آن کشور را دریافت نماید.
همانطور که گفتیم یکی از راه های اخذ اقامت ازدواج است، که خود نیز دارای شرایطی می باشد که لازم است رعایت شود، در ادامه به طور کامل به بررسی اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج می پردازیم.
اتباع بیگانه که با یک شهروند ترکیه ازدواج کرده اند می توانند پس از اتمام ازدواج مدنی، درخواست اخذ اقامت دهند.
اتباع خارجی که در ترکیه ازدواج می کنند، ممکن است پس از اتمام ثبت نام در اداره ثبت احوال، درخواست اجازه اقامت خانواده دهند.
در صورت ازدواج در یک کشور دیگر، طرفین باید به دفاتر نمایندگی ترکیه در کشور مربوطه مراجعه کنند و وجود ازدواج را تأیید کنند.
نمایندگی ترکیه دفتر ثبت احوال مستقر در ترکیه را از ازدواج خبر می دهد و اجازه می دهد تا تبعه خارجی در ترکیه ثبت شود.
هرگونه اطلاعات و اسناد بیشتر ممکن است در طول برنامه مورد نیاز باشد. بنابراین به شما توصیه می شود قبل از قرار ملاقات مدارک لازم را تهیه نمایید!
پس از اتمام عقد در کشور ترکیه، لازم است مدارک مورد نیاز را به کنسولگری ایران برده تا ثبت شود.
راه دیگری که وجود دارد، ازدواج شخص ایرانی با یک شص ترک در داخل ایران است، در این صورت یک سری فرم مورد نیاز لازم است تکمیل شوذ و بخشی از آن تحویل داده شود تا شخص بتواند اقامت خود را اخذ نماید.
نکته مهمی که در باره این موضوع وجد دارد این است که ازدواج صورت گرفته باید کاملا واقعی باشد، در صورتی که پس از کسب اقامت دولت ترکیه متوجه شود که ازدواج صورت گرفته صوری بوده، حق خود می داند که اقامت را پس بگیرد.
در صورتی که هر دو و یا یک شخص ایرانی باشند، لازم است به کنسولگری مراجعه نموده و پس پرداخت مبلغی به بانک ترکیه برگه تجرد را دریافت نمایند و به وزارت خارجه برده تا تاییده را کسب کنند.
برای بیماری های ارثی و خونی این آزمایش ضروری است که در بیمارستان های دولتی و غیر دولتی و همچنین خیریه ها صورت می پذیرد.
در این مرحله لازم است یک سری فرم مخصوص را پر نموده که می توانید آن را از شهرداری دریافت نمایید و در دفاتر اسناد رسمی به ثبت برسانید، لازم به ذکر است که ترجمه پاسپورت از شما خواسته می شود که حتما باید آن را به همراه داشته باشید، می توانید ترجمه آن را از هر یک از دفاتر ترجمه دریافت نمایید.
پس از طی کردن تمام مراحل و همچنین دریافت مبالغی جهت هزینه محل عقد و عاقد، عقد به طور رسمی صورت می پذرید.
در آخرین مرحله از مراحل ازدواج، ازدواج شما رسما صورت پذیرفته و تنها گام باقی مانده به ثبت رساندن آن در ایران می باشد که لازم است برگه عقد رسمی در ترکیه را به کنسولگری ایران برده و پس از اجرای عقد دینی مدارک خود را به ثبت برسانید.