اگر قصد تحصیل در ترکیه و گرفتن ویزای ترکیه را دارید و مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه را ندارید و نگران این موضوع هستید، باید به شما بگوییم برای تحصیل در این کشور حتما به مدرک زبان احتیاجی ندارید زیرا در دانشگاه های این کشور به زبان ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی نیز تدریس می شود.
اگر مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه را دارید، دانشگاه هایی نیز وجود دارد که به زبان انگلیسی تدریس می شود. هزینه تحصیل در این دانشگاه ها به مراتب بیشتر از هزینه دانشگاه هایی است که به زبان ترکی تدریس می شود. لازم به ذکر است که با توجه به رشته تحصیلی تان ممکن است زبانی که برای شما تدریس می شود متفاوت باشد.
برای آن دسته از دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه دانشگاه ترکیه شده اند و مدرک زبان ترکی ندارند دوره های یادگیری رایگان برگزار می کنند.
ترکیه یکی از کشورهای اروپایی و آسیایی (اوراسیایی) است که هم شامل فرهنگ غربی و هم فرهنگ شرقی می شود. زبان اصلی مردم این کشور ترکی است اما در برخی مناطق آن، مردم به زبان ارمنی و کردی نیز صحبت می کنند. دانشگاه قاضی یکی از دانشگاه های دولتی شهر آنتالیا است.
سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه منطبق با استانداردهای سیستم آموزشی آمریکا است و دروس به صورت ترمی یا واحدی ارائه می شود.
دانشگاه های ترکیه برای ارتقاء سطح علمی خود به طور مستقیم با اغلب دانشگاه های معتبر جهانی ارتباط دارند به طور مثال دانشگاه حاجت تپه ترکیه با دانشگاه هاروارد آمریکا در ارتباط است و سیستم آموزشی خود را با دانشگاه هاروارد منطبق می کند.
دانشگاه های ترکیه توانسته اند در سال های اخیر از اعتبار علمی بالایی برخوردار شوند به طوریکه مدرک این دانشگاه ها در اکثر کشورها شناخته شده است و از اعتبار زیاد برخوردار است.
اگر از دسته دانشجویان برتر این دانشگاه ها باشید امکان بورسیه شدن شما توسط موسسات و سازمان های آموزشی آمریکایی و اروپایی فراهم می شود و گاها حتی می توانید از ترم دوم به بعد به دانشگاه های آمریکا منتقل شوید و در همان رشته خود به تحصیل ادامه دهید.
به طور کلی شما علاوه بر مدرک زبان برای تحصیل در برخی دانشگاه های ترکیه باید توانایی صحبت به زبان ترکی را داشته باشید، هرچند که در دانشگاه های این کشور به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود، اما ممکن است در ارتباط با دوستان و اساتید با مشکل مواجه شوید.
تحصیل در کشور ترکیه با توجه به قوانین تصویب شده از سمت دولت این کشور می باشد. تمامی دانشگاه های این کشور می توانند با داشتن مجوزاز وزرات علوم اقدام به پذیرش دانشجویان خارجی کنند. همچنین سهمیه ای که هر دانشگاه برای جذب دانشجویان خارجی دارد توسط وزرات علوم مشخص می شود.
برای ورود به دانشگاه های این کشور دانشجویان و دانش آموزان داخل کشور باید آزمون ورودی بدهند. این آزمون چهارگزینه ای است و اگر دانش آموزی برای ورود به مقطع کارشناسی در این آزمون ضعیف عمل کند باید در کلاس های خصوصی تمرین کند و سپس مجدد آزمون بدهد.
اگر شما به عنوان یک دانشجوی خارجی قصد ورود به این دانشگاه ها را دارید و مدرک زبان برای تحصیل در ترکیه را نیز اخذ کرده اید، باید این آزمون را پشت سر بگذارید و حداقل نمره قبولی یعنی 45 را کسب کنید.
سیستم این آزمون کاملا مشابه آزمون های داخلی کشور خودمان است بدین صورت که هر سه پاسخ اشتباه یک پاسخ صحیح را حذف می کند و نمره شما در نهایت تعداد پاسخ های درست خواهد بود.
این آزمون در ماه ژوئن (خرداد) برگزار می شود. این آزمون سراسری که با نام آزمون یوس (YOS) معروف است.
شرط دیگر برای تحصیل در دانشگاه های ترکیه این است که دانشجو باید دارای مدرک فارغ التحصیلی باشد. یعنی اگر به طور مثال قصد تحصیل در مقطع کارشناسی را دارید باید مدرک دیپلم داشته باشید یا نهایتا تا اخر آن سال تحصیلی فارغ التحصیل شوید.
چنانچه از دانشجوی خارجی از موسسات آموزشی کشور خود اخراج شده باشد تحت هیچ شرایطی نمی تواند وارد دانشگاه های ترکیه شود.
با توجه به این که قصد دارید در چه مقطعی در این کشور تحصیل کنید زمان آن متفاوت است. تحصیل در مقطع کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال، دکترا 4 سال و تحصیل در رشته های پزشکی 5 الی 6 سال به طول می انجامد.
برای کسب اطلاعات بیشتر
در مورد نحوه پذیرش در دانشگاه های ترکیه
با همکاران ما در گروه بین المللی الیت
در ارتباط باشید.